Naam interventie:

Kaartspel: Openhartig

Korte omschrijving:

Openhartig is een kaartspel dat focust op contact, verbinding, vriendschap en liefde. Het kaartspel bevat meer dan 100 verschillende vragen en opdrachten waarmee je aan de slag kan gaan. Het doel van dit spel is mensen met elkaar in contact brengen en elkaar (nog) beter leren kennen.

Op de website van Open Up! kan je verschillende versies van het spel vinden. Elke versie heeft een ander thema. Zo heb je bijvoorbeeld een spel over teambuilding, cultuur, vitaliteit of rouw. Er zijn op dit moment 17 verschillende versies van het spel beschikbaar.

Onderwijzers kunnen gebruik maken van deze spellen tijdens teambuilding activiteiten, maar kunnen ze ook implementeren tijdens lessen.

Linken en bronnen:

Fase in het zorgcontinu├╝m:

Brede basiszorg / verhoogde zorg

De kaartspellen van OpenUp! vallen zowel binnen de brede basiszorg, alsook de verhoogde zorg. Je kan deze spellen gebruiken tijdens je lessen om klasgesprekken op gang te brengen maar ook om individuele leerlingen te begeleiden die het moeilijk hebben om hun gevoelens te uiten.

Koppeling eindtermen:

Implementatie:

De kaartspellen van OpenUp! zijn direct klaar voor gebruik tijdens uw lessen, teambuildingactiviteiten of begeleiding. Heel toegankelijk en laagdrempelig om leerlingen (nog) beter te leren kennen. De kaartspellen kunnen meermaals doorheen het jaar gebruikt worden. Doordat er spellen zijn rond verschillende onderwerpen, kunnen leerkracht dit makkelijk implementeren tijdens hun lessen.